Överför
VHS till Dator & DVD
Steg för steg!
forberedelse

Förberedelse

Innan du börjar överföra dina VHS-band till Dator och DVD finns det några saker du behöver förbereda. Följer du guiden steg för steg har du allt som krävs för att gå till STEG 2 och börja överföringen från VHS till Dator.

  Samla ihop och sålla dina videoband
 1. Samla ihop och sålla dina videoband

  Leta upp och ta fram alla videoband du vill överföra. VHS-band, videokamera-band och andra videokassetter, allt ska fram. Bestäm vilka av dessa band du vill digitalisera. Eventuellt kan du prioritera de band du finner viktigast.

 2. Kontrollera VHS-spelaren

  Du behöver en fungerande videospelare eller VHS-spelare för att kunna överföra VHS-band och följa vår guide. Har du endast mindre kassetter som passar i en videokamera räcker det med en fungerande videokamera för att överföra dessa band. Har du ingen VHS-spelare kan du antingen låna av en bekant eller låta ett företag digitalisera dina band.

  Du behöver en VHS-spelare eller en videokamera för att överföra dina videoband till dvd

  Du kan kontrollera VHS-spelaren genom att exempelvis sätta i ett VHS-band, starta detta och sedan spela tillbaka bandet. Får du bild och allt fungerar som det ska kan du fortsätta gudien.

 3. Införskaffa en EasyCap

  Om du redan har en EasyCap Video Capture kan du hoppa över detta steg.

  För att koppla VHS-spelaren eller videokameran till datorn behöver du en EasyCap och ett par sladdar. Med dessa kan du enkelt koppla ihop VHS-spelaren eller videokameran med datorn (Hur du gör detta beskrivs utförligt i STEG 2). Du behöver en VHS-spelare eller en videokamera för att överföra dina videoband till dvd Har du ingen EasyCap sedan tidigare beställer du hem denna från en pålitlig internetbutik.

  Vi rekommenderar att du köper din EasyCap från internetbutiken Coolstuff då de även inkluderar de kablar som behövs för att överföra just VHS-band och videokamera-band till DVD. Coolstuff är även kända för sin goda kundservice och snabba leverans. Skulle du föredra en annan återförsäljare är det givetvis helt okej. Se bara till att du även beställer de kablar som behövs om du inte redan äger dessa.

  EasyCap kostar 485 kr och levereras från Coolstuff med 1-3 dagars leveranstid.

  Beställ din EasyCap.

 4. Spela tillbaka banden till start

  Spola tillbaka alla videoband till bandets början. Väldigt viktigt att dubbelkolla detta eftersom inspelat material annars försvinner under överföringen. Börjar inspelningarna inte vid bandets start kan du givetvis välja att spola tillbaka banden till startpunkten för inspelningarna.

Grattis!

Nu har du gjort allt som krävs för att börja din digitalisering och överföring av VHS till DVD. Har du beställt din EasyCap väntar du tills den levereras innan du fortsätter till STEG 2. Leveransen från Coolstuff brukar maximalt ta 2 dagar.

Gå vidare till STEG 2!

VHS till DVD | Kontakta Oss | Copyright 2017 © vhstilldvd.nu